وقف ایثار ماندگاریست، که نیرویی می بخشد که تا ملکوت پیش روی. دوام آثار و پاداشش، مدام به مددت می آید تا اوج و عروج ات را به کمال برساند. ثمره وقف دوبال است برایت که در عوض دوچشم برای پروازی عاشقانه به ملکوت عطایت می کنند. یکی را به خاطر چشم بستن از دنیا و دیگری را به خاطر چشم دوختن به عقبی. از یک سو باید از زنجیرهای تعلق آزاد گردی تا سبکبال گردی و از دیگر سو باید هدف و جهتی داشته باشی تا سرگردان نشوی. وقتی تعلقات مادی را از پای طلب بگشایی و تنها چشم به رضا و عطای محبوب بدوزی، پر پروازت می دهند تا به آسمان ها عروج کنی و جمال یار را به تماشا بنشینی

علامه حلي در تذكرةالفقها در مورد تقسيم وقف مي‏گويد:
تقسيم وقف بين موقوف عليهم جايز نيست، چه موقوف عليه در اصل واحد باشد و سپس در بطن دوم متعدد شوند و چه اينكه وقف از اصل بر افراد متعددي باشد؛ مثل اينكه واقف، مالي را بر اولادش وقف كند و آنها بيش از يك نفر باشند و يا اينكه بر دو جهت وقف كرده باشد و شرط واقف متغير باشد، زيرا حق در بطن اول منحصر نمي‏شود و براي بطون بعدي هم حقي است كه آن را از واقف مي‏گيرد، آن هم نه به اين صورت كه مثلا ارث را از بطن اول مي‏گيرند (1)
امام خميني (ره) در تحريرالوسيله مي‏فرمايند:چنانچه مال موقوفي با ملك مطلق مشترك باشد، افراز آن بلااشكال است و مالك طلق يا متولي وقف يا موقوف عليهم متصدي افراز آن مي‏شوند، بلكه ظاهرا چنانچه كل مال موقوف باشد اما به علت تعدد واقف و موقوف عليهم به طور مشاع باشد، افراز و قسمت كردن آن اشكالي ندارد (2)


برچسب : احكام وقف
ادامه مطلب



Making MusiC


X